zaterdag 2 januari 2010

ingelijst

Of het echt een jaar was om in te lijsten, betwijfel ik, maar hier toch mijn 2009-lijstje, gebaseerd op het lijstje van Lilith. Hier weliswaar een kortere versie, met een beperktere selectie vragen.

1. Wat deed je in 2009 wat je nooit eerder deed?
Twitteren; een poetsvrouw nemen (beste beslissing van het jaar!); een aquarium met zoetwatervissen in huis halen en het nog leuk vinden ook; pootje baden in de Oostzee in Kaliningrad; een hunnebed aanschouwen en beklimmen; iemand zien sterven (en dankbaar zijn dat ik er op dat moment bij mocht zijn); tijdens een conferentie een appartement delen met collega's en dat reuzetof vinden; promotor zijn van masterproefstudenten; naar een Afrikaans verjaardagsfeestje gaan en samen met Manlief en Dochter de enige blanke gasten zijn

2. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je er nieuwe maken?
Ik was zo wijs (dus ik word waarschijnlijk echt oud!) om geen al te grootse voornemens luidkeels te verkondigen. Natuurlijk heb ik er binnensmonds wel enkele gemaakt die ik niet echt waarmaakte, zoals dat altijd gaat met goede voornemens. Ik ga er ook niet meteen nieuwe maken (althans niet luidop op mijn blog)

3. Is er iemand in je omgeving bevallen?
In de vriendenkring/familie heeft stilaan ieder al zijn/haar kinders gekocht, lijkt het. Maar gelukkig zijn er (ex-)collega's die voor een babyboom zorgden in 2009, zoals oa. Sunnymoon met haar tweede dochter.

4. Is er iemand uit jouw omgeving overleden?
Ja, mijn grootmoeder op 102-jarige leeftijd op 22 februari (en ik schreef er een stukje over).

5. Welke landen heb je in 2009 bezocht?
Duitsland (2 keer), Nederland (2 keer), USA, Rusland en op de valreep van het jaar Groot-Hertogdom Luxemburg (heel tevreden met dit lijstje)

6. Welke data van 2009 staan in je geheugen gegrift?
20 januari: eedaflegging Obama
26 februari: 40ste verjaardag van Manlief en begrafenis van grootmoeder

7. Wat is het beste dat je hebt gekocht in 2009?
De speakers voor de iPod waardoor ik nu op verschillende plaatsen in huis en vaker naar radio en muziek luister.

8. Welk liedje zal je altijd doen denken aan 2009?
Envoi van Absynthe Minded, I don't wanna dance van Lady Lynn en... het jodelliedje van Laura (ja, ik heb een 7-jarige dochter in huis die volop muziek en dans aan het verkennen is!)

9. Wat had je graag meer gedaan in 2009?
De klassiekers: gesport!!! uitgebreid gekookt voor vrienden; gelezen; geblogd; films gekeken; (nog meer) gereisd

10. Wat had je graag minder gedaan?
Ook de klassiekers: gestressed over onbelangrijke zaken; gepiekerd; me boos gemaakt

11. Favoriete TV-programma van 2009?
Weinig tv gekeken in 2009 en daar niet rouwig om; mijn favoriete programma's blijven zaken als de Pappenheimers en de Slimste Mens: goed format en niet erg als je het een keer mist

12. Beste boek dat je in 2009 las?
Heren van de thee van Hella S. Haasse/ Sneeuw van Ohran Pamuk (nog niet helemaal uitgelezen)

13. Beste film die je zag in 2009?
Mmm, moeilijk, want ik zag er een paar heel goeie (Das Weisse Band; Slumdog Millionaire; Babel; Good night and good luck; Brokeback Mountain). Maar als ik dan echt eentje moet kiezen: The Reader.

Voila, daarmee is het jaar netjes ingelijst en kan het mooi worden opgeborgen in het archief. Nu volop vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar brengt. Hopelijk niets dan goeds voor jullie allemaal!

Jouw eigen versie van het 2009-lijstje ook altijd welkom natuurlijk!