donderdag 6 december 2007

prinsessen


Ik durf wedden dat de kijkcijfers van Ketnet en Sesamstraat vanavond de diepte in gaan. Als de TV-makers zich hierover zouden ongerust maken: geen paniek, binnenkort is het trouwe kijkerspubliek er weer, maar nu is het speelgoed dat de Sint bracht even veel interessanter!
Hier zijn we echt niet goed bezig met het doorbreken van rollenpatronen, want onze meid is dankzij de Sint een prinses die full-time bezig is met het verzorgen van haar poppekinderen, terwijl ze af en toe haar prinsessentelefoon (een roze natuurlijk!) gebruikt om naar de juwelier of naar een vriendin prinses te bellen, want de nummers van Belle, Assepoester en Doornroosje staan bovenaan in haar telefoonboekje. De Sint heeft hier alles nog een beetje rozer gekleurd en we hadden al behoorlijk wat van die kleur in huis. 't Is maar een fase, denk ik, hoop ik, dan. Echte prinsessen houden trouwens ook van hun rol als mama blijkt en ze hebben zelfs dezelfde smaak wat kledij betreft. Gisteren verschenen Mathilde en Maxima ergens op 1 of andere boekvoorstelling in een haast identieke jas. Gelukkig geen roze! Als ze eerst naar elkaar hadden gebeld met hun prinsessentelefoon, dan was dit niet gebeurd.
Mijn prinses kauwt ondertussen rustig verder op een rauwe wortel, de overschot van wat ze voor Slechtweervandaag of Amerigo (of hoe je die schimmel ook noemt) klaarlegde. Ze heeft het al goed begrepen: echte prinsessen letten op hun lijn en eten liever een wortel dan zich te laten gaan aan de nicnacjes, chocoladecenten en speculaas.