woensdag 11 juni 2008

Libanees

In de directe omgeving van ons appartement zijn er niet onmiddellijk heel veel restaurantjes. Natuurlijk keuze genoeg in het hartje van de stad, maar eens het kruispunt van de Brusselsestraat en de Cuythoek voorbij zijn er -behalve frituren en kebabzaken (die er natuurlijk ook mogen zijn!)- niet bijzonder veel opties om uit te gaan eten. Maar er begint verandering te komen in die situatie en dat juichen wij alleen maar toe! Onlangs al het Tunesische restaurant "Monastir" uitgeprobeerd (dat er binnen chicer uitziet dat de eerste indruk van buitenaf laat vermoeden). Dat viel heel goed mee. Nu is er sinds 2 weken een Libanees restaurant op het Sint Jacobsplein. Ik kende "Omaya" al in zijn vroegere gedaante. Het was een Libanees eethuisje op een meer centrale ligging in de stad, waar ik al een paar keer de lekkere Libanese wraps had geproefd. Nu is "Omaya" echter een trapje hoger geklommen: in plaats van een eethuisje een heus restaurant. We wandelden er binnen toen de zaak nog maar een weekje open was onder het motto dat wij beginnende restaurantjes die geen steun krijgen van populaire VTM programma's ook een kans willen geven. We waren er de enige klanten, werden vriendelijk en professioneel bediend, en probeerden de Libanese kefta, chich tawouk, en jibneh uit. We dronken daarbij een Libanees biertje en daarna een muntthee en we zagen (en proefden vooral) dat het allemaal goed was. Wil u de Libanese keuken leren kennen op een leuke plek in Leuven? Zak dan af naar het Sint Jacobsplein en ga eten bij Omaya. Het kost niet zoveel als een menu in D'Hoogeschool en u hoeft er ook helemaal niet maanden op voorhand te reserveren!