maandag 19 mei 2008

tennis en eurovisiesongfestival


Uit 1 van de Russische kranten online die ik beroepshalve doorneem:

Sharapova Top Rated
Maria Sharapova is first in the ratings of the Women’s Tennis Association, moving up from second place with the retirement of Justine Henin last week. Sharapova has 4181 points in the rating. She is followed by two Serbs, Ana Ivanovic with 3922 points and Jelena Jankovic with 3755 points. Besides Sharapova, there are five other Russian players in the top 20. They are Svetlana Kuznetsova (4th place), Anna Chakvetadze (6th), Elena Dementyeva (7th), Vera Zvonareva (12th) and Dinara Safina (14th).


www.kommersant.com

Tja, zo is het gemakkelijk om nummer 1 te worden als de beste zich terugtrekt. Jammer voor het vrouwentennis dat na Kim nu ook Justine er niet meer bij zijn. Heb Henin altijd een tikkeltje liever zien spelen dan Clijsters. Ze was gewoon superklasse. Zeer veeleisend voor zichzelf, perfectionistisch,... Ik kan begrijpen dat het dan op een gegeven moment moeilijk wordt om telkens weer heel diep te gaan en alles te geven. Ook haar afscheid was stijlvol: alleen de besten zijn zo moedig om te stoppen op hun hoogtepunt. Chapeau, Justine en het ga je goed in je prive-leven!

Ondertussen vertoont die top-20 van het vrouwentennis opvallend veel gelijkenissen met het Eurovisiesong-klassement: helemaal gedomineerd door Oost-Europa. Een nieuwe Kim of Justine hebben we nog niet meteen klaargestoomd. Maar misschien maken we wel een kans met Ishtar? Hoorde dat er veel protest komt van niet-digitale kijkers die boos zijn omdat de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival (is dat geen afschuwelijk lang woord?) alleen maar via digitale TV is te bekijken. Ik dacht dat er geen kat nog naar die dingen keek. Heb zelf al ongeveer een 10-tal jaar dat liedjesgedoe niet meer live gevolgd. Maar misschien maak ik voor dat vrolijk Slavisch klinkende melodietjes van Ishtar wel een uitzondering, nu dat ik toch niet meer voor Justine kan supporteren op Roland Garros.